ATT VARA DEPRIMERAD

Jag har en viktig sak att ta upp. Har funderat länge på att skriva detta inlägg men har inte riktigt vetat hur jag ska formulera mig och hur jag ska hålla det kort. Det kanske inte är så många som vet om detta förutom mina närmsta vänner. För ca 5 månader sedan hamnade jag i en depression. Det var efter att min farmor dog i december som det började. Från början trodde jag att det bara handlade om en vanlig sorg efter att man förlorat en person som står en nära, men jag upptäckte snabbt att det var något mer. Jag började exempelvis få attacker av panikångest som jag inte alls kunde kontrollera. Dessa attacker kom minst en gång per dag, oftast fler gånger än så. Efter en tur till vårdcentralen kunde man konstatera att jag led av en depression samt panikångest, för vilket jag direkt fick mediciner samt en samtalskontakt. Idag går jag hos min samtalskontakt en gång i veckan, samt äter medicin för panikångest, depression och även sömntabletter.
 
Varför jag skriver om detta är för att jag tycker att det är otroligt viktigt att vi vågar öppna upp oss om detta. Jag har länge känt att jag inte riktigt vågar/vill prata eller skriva om just min depression. Det känns som något man inte pratar om, något man helst ska hålla för sig själv. Men varför ska jag göra det? Varför kan jag sitta och skriva om min IBS men inte om min depression? Jag vet att det är väldigt många som lider av en depression. Jag vet hur svårt det är att förklara hur det känns, hur svårt det är att kontrollera sina känslor och att ens orka kliva upp på morgonen. Men alla förstår inte detta. Därför är det så otroligt viktigt att man vågar prata om detta. 
 
Har ni några frågor, funderingar eller tankar som ni vill dela med er av så står mitt kommentarsfält öppet för er! Jag svarar jättegärna på frågor eller tar del av tankar som ni också har. Våga prata och skriva om ert mående!
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Ida

<3

2016-05-11 @ 21:29:07
Postat av: Anonym

Jag vet precis hur du känner när det kommer till det där att skriva och prata om sin depression. Jag var också deprimerad under en lång period tidigare och pratade knappt med någon om det. Så bra att du tar upp detta!

Svar: Ja, det är många som känner att det är svårt att prata om det och det är så himla tråkigt! Det är så himla viktigt att prata om det.
Johanna Stylbäck

2016-05-13 @ 00:35:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0